Villadinamica    
About
Home About Work Contact
   
   
  WWW
WHO
German Domingo Villafane (Peru, 1967) woont en werkt sinds 1989 in Rotterdam. Hij studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in de richtingen grafische vormgeving en fotografie. In Rotterdam voelt hij zich thuis. De dynamiek, de no nonsense-mentaliteit, de potentie en het goede creatieve klimaat zijn belangrijk voor hem.

WHAT
German werkte op verschillende plekken in medialand. Hij begon ooit als grafisch ontwerper en ontwikkelde zich door de jaren heen tot art director. Sinds 2001 is hij besmet met het tijdschriftenvirus. Publiekstijdschriften, sponsored magazines, special interest uitgaven: bladen zijn zijn specialiteit. De 'drie-dimensionaliteit' van een magazine vindt hij heel belangrijk. Beeld verrijkt tekst, tekst verrijkt beeld en samen bepalen ze de inhoudelijke en visuele diepgang van een magazine.

WHY
Germans sterkste punt is zijn goede gevoel voor beeld. Het juiste beeld voor de juiste doelgroep: hij voelt het feilloos aan. Omdat hij zelf ook graag fotografeert (zo nu en dan in opdracht), kan hij andere fotografen goed aansturen en briefen. Door middel van origineel beeldgebruik drukt German altijd zijn stempel op een ontwerp.

AND
German gelooft niet in teren op je credits, designbrillen en zwarte pakken. Hij vindt het belangrijk om midden in de maatschappij te staan en goed te luisteren en te kijken naar wat daar speelt. Vervolgens probeert hij dat toe te passen in zijn ontwerpen. Kunstvormen moeten elkaar besmetten, vindt hij. Grote kans dat je dan tot een spannend product komt...

CV in printable PDF
 
Clients